opc_loader

Over ons

Data Spirit heeft met de fabrikant Monacis (by Tekcnoplast) uit Italië een samenwerking om voor de Benelux de tussenpersoon (agent) te zijn voor al hun producten. Wij hebben voor Monacis gekozen vanwege de kwaliteit, vakmanschap en het “anders” zijn dan andere fabrikanten. Monacis valt op door voorgeving en kleur gebruik. 

 

Monacis 

Wij zijn een internationaal merk aan het bouwen dat de smaak en schoonheid van de Zuid-Italiaanse levensstijl, cultuur en tradities brengt. Gebaseerd in Matera, een Unesco-werelderfgoed, waar de oude sfeer vermengt met de drukte van het moderne leven en een verrassende mix van Italiaanse originaliteit creëert, lenen onze producten zich om uw binnen- en buitenruimtes aangenamer, kleurrijker, unieker en functioneler te maken.
 

Unieke ontwerpen en strakke lijnen die opvallen en de schoonheid van uw planten verbeteren, kleuren en lichten die koude en schaduwrijke gebieden van uw huis verlichten en verwarmen, weerspiegelen onze stemming en gastvrije geest en creëren unieke sferen. Zitsystemen verfrissen uw lichaam en geest.
 

Met de hand gemaakte producten, waar machine en mens perfect synchroon werken in een gebied waar geen productie van objecten gemaakt van plastic plaatsvindt, met name met het rotatiesysteem.Het rotatiegietproces is een productieproces dat ons in staat stelt om stressvrije artikelen te produceren, met een uniforme wanddikte en complexe vormen, maar dat nog steeds veel handmatige vaardigheid vereist. Een proces dat je een verhaal vertelt en emoties overbrengt; elk stuk wordt nog steeds door een operator behandeld die de procesfasen controleert en uiteindelijk de kwaliteit van het eindproduct bepaalt.
 

Mechanisatie en automatisering zijn nog niet gerealiseerd voor rotatiegieten, waardoor er meer arbeidsintensiteit vereist is dan vergelijkbare productieprocessen, zoals spuitgieten; Een snelle beschrijving van het cyclusproces. (Polyethyleen, normaal gesproken in poedervorm, wordt in een holle mal geplaatst, meestal gemaakt van gegoten aluminium of vervaardigd uit plaatstaal. De mal wordt gesloten en langzaam op twee assen geroteerd. Vervolgens wordt het verwarmd in een oven terwijl het roteert en smelt het polymeer geleidelijk en 'legt zich op' aan de binnenwanden. Zodra het polymeerpoeder volledig is gesmolten, wordt de mal naar een koelstation verplaatst en gekoeld, meestal met lucht en soms een fijne nevel van water. Terwijl de mal afkoelt, stolt het onderdeel. Wanneer het materiaal voldoende is afgekoeld om los te komen van het maloppervlak, wordt het proces gestopt en wordt het product uit de mal gehaald). Het kan er eenvoudig uitzien, maar het is uiterst gecompliceerd. Het is een gietproces en er is normaal gesproken geen druk bij betrokken, wat betekent dat het materiaal niet op dezelfde manier kan worden gecontroleerd als bij hoge-drukprocessen zoals spuitgieten.

 

Vragen en opmerkingen? vul dan onderstaand formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Data Spirit
Provincialeweg 6
4013CL Kapel Avezaath
Nederland
info@monacis.nl

Contact

*